torstai 27. syyskuuta 2012

Urheilijalähtöistä säröilyä Vierumäellä

Toinen lähijakso menossa VAT-koulutuksessa Vierumäellä. Tänään ollaan paljon keskusteltu urheilijakeskeisestä valmentamisesta ja mitä se todellisuudessa on. Paljon on ollut puhetta nimenomaan joukkuelajin näkökulmista, kun luennoitsijat ovat olleet jalkapallon ja jääkiekon valmentajia. Parhaat keskustelut taas saatu aikaan pienryhmissä. Hieman on myös haastettu omaa toimintaa miettimään, kuinka urheilijalähtöistä ja yksilökeskeistä voi toiminta olla isossa ryhmässä, ehkä jotain uusia ideoita tuosta haastamisesta on ruvennut taas hakemaan saadakseen omaa toimintaa valmentajana kehitettyä.

Päästiin myös seuraamaan toisen luennoitsijamme toimintaa fudiskentällä Lahden A-junnujen treeniä ja verrattiin sitä sitten siihen luentoon ja siellä esiin tuotuihin ajatuksiin urheilijalähtöisestä valmennuksesta. Täytyy toivoa, että omalla kohdalla ei ole noin suurta eroa siihen miten toivoo valmentavansa ja siihen miten oikeasti valmentaa.

Aamulla keskusteltiin juuri paljon tuosta omannäköisesta valmennuksesta ja oman valmennusfilosofian kehittämisestä. Se on varmasti sellainen jatkuva kehittymisprosessi.

No hyviä iltakeskusteluja ja säröjä vielä tähän iltaan tulossa. Huomenna taas kohti kotia ja viikonloppuna juhlitaan taas lisävuosia mittarissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti