lauantai 27. lokakuuta 2012

Intohimoa / rakkaus lajiin / oma juttu

Huomenna on sitten vaalien kohdalta ratkaiseva päivä ja nähdään ketkä sinne valtuustoihin taas nousevat.

Tulin eilen illalla kotiin talviseen Turkuun Vierumäen valmentajakoulutuksesta. Mietin sitten tota intohimoa ja rakkautta lajiin ja miten se on ollut myös osana vaaliteemaani.

Oma rakkaus lajiin ja intohimo löyty jossain vaiheessa vuosituhannen vaihteen jälkeen, silloin rupesin myös valmentamaan uinnin parissa. Intohimo valmennukseeen tulee aina kun näkee urheilijoidensa kehittyvän, se parantaa sitä.

Vaaliteemana olen puhunut myös paljon intohimojen löytymisestä, jokaisen kohtelemisesta omanlaisena yksilönä. Koulussa painotetaan hyvin paljon lukuaineissa menestymistä ja unohdetaan tukea jokaisen yksilön etsimää omaa intohimoa. Muutamilla se saattaa löytyä oppimisesta ja kirjoista, toisilla se on joku liikunta/urheilu muoto ja toisille taas jokin taiteen ala. Mutta kaikille on varmasti jokin sellainen juttu, mihin se intohimo sitten lopulta syttyy. Meidän kaikkien muiden tulee olla tukemassa ja auttamassa jotta jokainen nuori ja vähän vähemmänkin nuori voisi löytää sen intohimon ja sieltä niitä onnistumisen tunteita.
Oppimistakin tukee, jos on joku "ala", jossa pärjää ja kokee olevansa hyvä, vaikkei olisikaan se oman luokkansa terävin kynä taas vaikka lukemisessa ja lukuaineisiin liittyvässä oppimisessa.
Suurimmalla osalla tällainen intohimon löytäminen tekee elämästä erilailla mielekästä ja antaa hyvää vastapainoa arjelle.

Olen nyt näissä vaaleissa löytänyt intohimon tätä vaalityötä kohtaan, varsinkin kun olkapään vaiva on häirinnyt uintia, en ole kuitenkaan jäänyt kotiin murehtimaan asiaa. Olen ollut kuuntelemassa ja keskustelemassa ihmisten kanssa vaalimökillä ja tapahtumissa. Ainakin joidenkin mielestä se intohimo on myös näkynyt ulospäin ja olen saanut paljon hyvää positiivista palautetta kampanjoinnistani. Nyt sitten viimeinen tiukka päivä ja sitten sunnuntaina illalla katsotaan kuinnka käy.

Intohimoista vaaliviikonloppua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti